Sjwaampop verplaatst naar 2022

19 juni 2021

Ook dit jaar heeft de organisatie van Sjwaampop helaas moeten besluiten om het gratis toegankelijk festival op 21 en 22 augustus 2021 niet door te laten gaan.

Ondanks alle versoepelingen, kan op dit moment nog niet met zekerheid gezegd worden dat de omstandigheden het toelaten om Sjwaampop te organiseren. Wij vinden de gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers, leveranciers en alle partners het allerbelangrijkste. Het is nog steeds niet zeker of iedereen zich in het Sjwaampop weekend weer veilig (buiten) kan bewegen zonder een verplichte afstand. Daarom heeft de organisatie met pijn in het hart dit lastige besluit moeten nemen.

Wij kunnen vanwege alle noodzakelijke voorbereidingen ook niet langer wachten om de besluitvorming hierover uit te stellen.

Omdat Sjwaampop een gratis festival is valt het buiten alle bestaande garantiefondsen. De kans is daarom groot dat, als het festival niet in zijn vertrouwde omvang en dus mogelijk met minder bezoekers door kan gaan, er geen toekomst meer zou zijn voor Sjwaampop dat al sinds 1982 een waanzinnig weekend vol met liveoptredens en gezelligheid organiseert.

De organisatie betreurt het zeer maar heeft goede hoop om in dit najaar weer volop de plannen en het organiseren van de editie van 2022 op te pakken! “Laten we er een editie van maken die het wachten dubbel en dwars waard is!” aldus de organisatie van Sjwaampop.

";