SJWAAMPOP + UNIEKE SAMENWERKING MET KVW, VEILIGHEID + TOEGANGSCONTROLE EN LINE-UP COMPLEET!

15 juli 2015

Sjwaampop vindt dit jaar op 22 en 23 augustus plaats. Het gratis toegankelijk festival wordt direct het weekend na het traditionele kindervakantiewerk gehouden. Een keer binnen het tijdsbestek van 5 a 7 jaar vallen deze twee Swalmer activiteiten gedeeltelijk samen. Daarom is in goed onderling overleg besloten tot samenwerking.

Sjwaampop en KVW
Het opbouwen van Sjwaampop begint altijd op vrijdagochtend, in dit geval dus vrijdag 21 augustus en ook het moment dat KVW de laatste dag heeft met ’s avonds de grote show op de markt. Dit jaar vindt deze grote show dan ook plaats op het podium van Sjwaampop. In overleg met KVW is besloten een mooie en unieke samenwerking aan te gaan. Stichting Sjwaampop zorgt ervoor dat het podium vanaf vrijdag te gebruiken is voor KVW en ook de grote parachute wordt op vrijdag voor de show opgehangen, zodat iedereen die voor de KVW show komt droog of in de schaduw kan staan! Niet alleen het podium gaat gedeeld worden dit jaar, ook de bar voor de oude Rabobank zal er eerder staan.
Deze bar wordt woensdagochtend 19 augustus al opgebouwd, zodat deze bar zowel bij de motortocht op die woensdag 19 augustus als ook tijdens de afsluiting op vrijdag door KVW gebruikt kan worden!

Veiligheid en toegangscontrole
Sjwaampop is ook bij de 33e editie natuurlijk gratis toegankelijk. Naast de welbekende parachute die zorgt voor schaduw als de zon flink schijnt en tegen regen beschermt, wordt er dit jaar weer iets toegevoegd aan het Sjwaampop-terrein. Het wordt namelijk in zijn geheel afgesloten. In verband met veiligheid kun je via 4 in- en uitgangen het gebied rondom de Markt opkomen. Deze in- en uitgangen vindt je bij “In de Haofkes”, de Brugstraat, ’t Kesjotje en tussen de oude Rabobank en de Plevuus. Je loopt bij de ingangen altijd via een controlepunt. Hier wordt je gecontroleerd op leeftijd zodat de bezoekers waarover twijfel bestaat direct een 18+ bandje krijgen om wachtrijen bij de kassa en de bar te voorkomen. Tevens wordt iedereen bij de ingangen actief op drank gecontroleerd, dat ook wordt ingenomen als het wordt aangetroffen.

Line-up compleet
Vato Gonzalez ft MC TJEN (zaterdag 22-8) en Douwe Bob (zondag 23-8) completeren het programma voor de 33e editie van Sjwaampop. Vato Gonzales ft MC TJEN wordt toegevoegd aan TOM & JAME, DEEPEND, LNY TNZ, Steve Nipples, Jägerstrike en Kevin Janssen & Tommy Pandoi.
Douwe Bob staat tussen Memphis Maniacs, DeWolff, Stream of Passion, Audio Adam, Project Bongo en Daimy Lotus. Douwe Bob heeft een uitstekend jaar. Zijn nieuwe album Pass It On werd goed ontvangen en zijn eerste single Sweet Sunshine werd ook direct 3FM megahit.
DJ en producer Vato Gonzalez en MC TJEN, de oorspronkelijke Dirty House bastaarden, hebben de laatste 5 jaar een meedogenloze tournee gerockt en hebben het publiek bij meer dan 2000 podia helemaal tot waanzin gebracht. Ze gaan beide en samen met de andere DJ’s en bands helemaal los tijdens de 33e gratis editie van Sjwaampop!

Zet 22 en 23 augustus dus in je agenda voor weer een enorm gaaf Sjwaampop festival!

 

";