Programmering

5 mei 2024

Op zondag 25 augustus wordt afgetrapt met onze eigen Joekskapel Kiek Mer! Dat beloofd een echt Zjwamers feestje te worden.

Primaat is met hun virtuoze, aanstekelijke muzikaliteit, een snufje theatraliteit in de uitstraling en charisma een absolute livesensatie. Ze staan dit jaar o.a. op de Zwarte Cross én op Sjwaampop!

Hun debuut EP werd korte tijd geleden gepresenteerd in De Pauw in Roermond, zo weet je dat je een echte lokale klapper te pakken hebt: Prengel! Met hun feel good, rocksteady, SKA en reggae geluid gaan ze ervoor zorgen dat iedereen gaat genieten van hun muziek.

Tribute To Toto brengt de muziek van TOTO terug naar de Nederlandse podia! Met hits als Rosanna, Hold The Line en Africa bezorgt deze band je een onvergetelijke show vol met iconische synthesizer-solo’s, scheurend gitaarwerk en de typerende Porcaro-grooves. Door hun deelname aan The Tribute: Battle Of The Bands seizoen 3 heeft heel Nederland kennis kunnen maken met deze band.

Liefhebbers van Britpop zoals Oasis en The Arctic Monkeys mogen de show van Orange Skyline absoluut niet missen! Vorig jaar speelden ze o.a. op ESNS en Pinkpop en met hun Britpopgeluid en een optreden dat vooral een feestje is, willen ze iets meegeven waar het publiek wekenlang op kan teren.

Rudeboy is terug! De oorspronkelijke rapper van Urban Dance Squad speelt op Sjwaampop het repertoire van zijn voormalige band. Het mengen van rock, metal, hiphop, soul, funk en meer bracht de band grote successen. En als Rage Against the Machine laat weten zich te laten inspireren door UDS? Dan weet je dat je goed zit!

En natuurlijk sluiten we de 40e editie af met een XL feestje want vanaf 21.30 uur speelt Baby Blue op het podium. Met een vrachtwagen vol hits bezorgt Baby Blue je spierpijn van het dansen en een schorre keel van het meezingen. Een retestrakke in-your-face show met de meest gave special effects, donderende drums en scheurende gitaren.

–> Ook kun je op de Sjwaampop zondag genieten van een gezellige pauze act én is de Formule 1 live te volgen op het grote LED scherm.

 

Op zaterdag 24 augustus staat de zeer getalenteerde Nederlandse DJ en producer Quintino op het podium. Hij is vandaag de dag een van de leidende krachten in de mondiale dancemuziekscene. Met een gevestigde reputatie voor zijn live optredens, zal hij tijdens Sjwaampop iedereen helemaal los laten gaan!

Floris van Oranje staat bij mensen niet alleen bekend als lid van het Nederlandse koningshuis, maar ook als FvO, de DJ die ieder publiek kan bedienen. Zijn muzikale reis begon tijdens zijn schooltijd en als student zette hij zijn eerste stappen als DJ bij de bekende Nexus club in Leiden. In de jaren negentig werd hij bekend door het gebruik van vinylplaten zonder loops of BPM-weergaven. Tegenwoordig is Floris vaak te vinden in clubs over de hele wereld, waar hij vooral tech- en housemuziek speelt.

Géén echte trance-dj, maar wel zo veel méér dan dat. Marco V speelt namelijk naast trance óók electro house, progressive house en progressive trance. Een allesomvattende DJ dus die zorgt dat niemand kan stilstaan.

De energieke raddraaiers van Rave van Fortuin trekken je moeiteloos mee in een muzikale achtbaan. Aan de hand van een rad vol muziekstijlen word je ieder kwartier op een gloednieuw feest getrakteerd. Met voor ieder wat wils: Guilty 90’s, Hip Hop, Après Ski, Hakkûh, Zomerhits en nog veel meer.

Last but definitely not least Thomas Mols oftewel Five Mondays. Begonnen als resident DJ van Get Real en nu founder van Nachtdienst. Iedereen uit Roermond en omstreken die een beetje van feesten houdt heeft hem wel eens plaatjes zien draaien op een thuisfeestje, vaak tot diep in de nacht. Met harde Tech-House gaat hij de jubileum editie van Sjwaampop op zaterdag openen.

–> De 40e editie op 24 en 25 augustus is gratis toegankelijk en vindt plaats op het Evenemententerrein in de Häöfkes in Swalmen.

";