Programma van de 34e editie van Sjwaampop bekend!

14 juni 2016

Op 20 en 21 augustus betreden tal van DJ’s en bands het podium van Sjwaampop. Traditiegetrouw op de Markt in Swalmen en beide dagen gratis toegankelijk!

Op zaterdag 20 augustus trappen we om 16:00 uur af met Cuts & Beats. Deze 3 heren spelen sinds kort samen en zorgen voor een hele nieuwe dimensie voor het draaien van plaatjes door meer beleving toe te voegen middels een saxofonist en percussionist.

Jack Roselli zal daarna het podium betreden en met zijn eigen groove beslist voor een feestje zorgen. Hoe je Jack Roselli en zijn sets het beste kunt beschrijven is jong, fris en levendig.

De dames van Loudgarden gaan daarna beslist verschillende hoofden op hol brengen. Niet alleen door de looks van deze producer/DJ tweeling, maar natuurlijk ook door hun beats met een grote voorliefde voor electro en progressieve house. Klubbheads zal daarna de DJ booth betreden en het publiek nog meer los laten gaan. Deze heren waren de producers achter de grote hits van DJ Paul Elstak en DJ Jean, dus dat beloofd veel goeds. De volgende sound is niet de omschrijven in woorden, je moet het gewoon horen! Billy The Kit is de grote man die vervolgens op het podium zijn plaatjes ten gehore zal brengen en dat zal beslist energiek, sexy en krachtig zijn met de typische twist van Billy The Kit!

Om het programma compleet te maken, sluiten we de 5e editie van de Sjwaampop zaterdag af met Alvaro & MC KC Jones! De tracks van Alvaro zijn uniek en hij heeft vele killer producties op zijn naam staan. Onder andere David Guetta, Afrojack en Martin Garrix zijn gek op zijn tracks en draaien ze daarom ook graag. Alvaro In combinatie met MC KC Jones, die weet wanneer hij het publiek wakker moet schudden of juist zijn mond moet houden om het publiek van de muziek te laten genieten, zorgt voor een uitstekende combinatie om de Sjwaampop zaterdag mee af te sluiten.

 

De Sjwaampop zondag begint om 13:30 met Waking Skies als openingsband. Deze band, ook wel bekend als Band van Van der Lende (3FM), speelt frisse pop-rock nummers met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger.

De all-girl rockband uit Kroatië Luminize laat je daarna met hun echte rocksound verliefd worden op hun nummers en je aansporen om het beste uit jezelf te halen.

Ze hebben hun afscheid al aangekondigd, maar voordat ze er echt mee stoppen, staat Peter Pan Speedrock eerst bij Sjwaampop op het podium! Na 20 jaar zijn alle dromen van de drie lawaaischoppers uitgekomen. Dit bekroonde rocktrio zal nog een keer hun sonische natuurkracht, die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert, laten horen en voelen tijdens Sjwaampop.

Zin in vrolijke noten en dikke grooves in combinatie met ongelakte Nederlandse teksten? Dan ben je aan het juiste adres bij De Fonk. Met frontman Kasper van Kooten zal dit beslist een funky feestje worden.

Luid, vunzig en ruig; dan hebben we het over The Deaf! Snoeihard spelen totdat je trommelvliezen trillen en je jezelf verliest in hun smerige twist & shout tornado. Daar zorgen ze voor op het podium.

Van de beste Singer-Songwriter naar het podium van Sjwaampop, Lucas Hamming is zelfs al uitgeroepen geweest tot 3FM Serious Talent en is regelmatig bij DWDD te horen. Zijn debuutalbum HAM is uitgekomen in 2015 en hierop produceert hij echte indierock zonder de synthesizer de hoofdrol te laten spelen.

En als afsluiter is het natuurlijk weer tijd voor een feestje! Met The Dirty Daddies zal dat beslist goed komen. Met hun ingenieuze medleys hoor je de vetste hits aller tijden voorbijkomen, waarbij vriend en vijand niet anders kunnen dan hand in hand meehossen! Met een overdaad aan CO2, confetti, verkleedpartijtjes en een te gekke vlammenshow zijn ze meer dan klaar om de boel weer lelijk op zijn kop te gaan zetten. Jullie ook?

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor 2 dagen feest, dus kom op 20 en 21 augustus naar het gratis toegankelijke Sjwaampop op de Markt in Swalmen!

 

";