Bekendmaking programma Sjwaampop 2017!

26 mei 2017

Het is een tijd stil geweest, maar de organisatie van Sjwaampop heeft zeker niet stilgezeten. De afgelopen periode is er veel geregeld en alles staat vast voor de 35e editie van Sjwaampop.

Dat een 35e editie geen officieel jubileumjaar is, wilt nog niet zeggen dat wij ons daar iets van aantrekken. Zo zullen op de Sjwaampop zondag, waar het allemaal mee begon in 1983, liefst 8 bands te zien zijn vanaf 13.30 ’s middags. Op de 5e editie van Sjwaampop zaterdag kun je weer vanaf 16.00 uur genieten van de beste DJ’s van de regio en verder.

 

Zaterdag 19 augustus
Op zaterdag 19 augustus staan vanaf 16.00 uur Dirty Shades, F1rstman, It all started in the Nineties, Lady Bee, Dansado & de Feestneger en Team Sfeerbeheer op het podium. Van de Bollywood-sound bij F1rstman tot een energieke mix van hiphop, Trap, Bass en Moombahton van Lady Bee is het qua sound een erg variërende dag. Dansado & de Feestneger zorgen ervoor dat iedereen kan dansen en gaan compleet los met een mix van Moombahton, House en R&B. Dat Team Sfeerbeheer er een feestje van gaat maken zegt de naam natuurlijk al, zij zorgen er daarom voor dat alle voetjes van de vloer gaan! Als we het over duidelijke DJ namen hebben: Bij It all started in the Nineties ga je helemaal terug in de tijd en is het een feest van herkenning door alle energieke dansvloerklassiekers. Van eurodance tot house/trance classics, rock, hiphop en happy hardcore, je hoort het allemaal. De Roermondse Dirty Shades zorgen voor frisse vibes en grooves die perfect bij het weer passen om het Sjwaampop publiek los te laten gaan.

 
Zondag 20 augustus
Op zondag 20 augustus staan de bands vanaf 13.30 uur voor je klaar om de 35e editie van Sjwaampop een succes te maken. Barry Hay Flying V Formation, Mister & Mississippi, Call it Off, Moss, STAVAST, Projekt Rakija en The Scientists staan op het podium. Zoals gezegd is de 35e editie toch een klein jubileum en daarom is er een verrassingsact: Heavy Hoempa! Zij zorgen in de pauzes voor herkenbare gouwe ouwe door met 7 blazers en een drummer tussen het publiek deze hardrock klassiekers in verrassende uitvoeringen te brengen. De echte poppunk wordt gebracht door oud 3FM Serious Talent Call it Off. Met een nieuwe sound is Mister & Mississippi niet weg te denken van de festivals deze zomer. Met veel zwaar en donker geluid van synthesizers, bas en drums, samen met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen, laat de band zich van een nieuwe kant zien. Voormalig frontman van de Heideroosjes Marco Roelofs staat met STAVAST eindelijk op het podium van Sjwaampop. Rock met een ruw randje en wat echte punkrock is wat we kunnen verwachten van de heren. De constante kwaliteit van ambachtelijke indierock heeft Moss weer geleverd met het nieuwe album Strike. Hiervoor zijn de ramen wagenwijd opengezet en heeft de frisse lucht de band positief beïnvloed. De tribute naar Coldplay wordt gebracht door de Zjwamerse band: The Scientists. Ruim vier jaar geleden vond Barry Hay, frontman van Golden Earring, het tijd voor een nieuw project. Stevige rechttoe-rechtaan rock, maar toch klinkt het anders. Dat is wat Barry Hay’s Flying V Formation laat horen. De Nederlandse Balkangroep Projekt Rakija bestaat uit een bont gezelschap. Ze staan bekend om hun energieke optredens en unieke sound waarbij rock, electro, reggae en hiphop gemengd worden met de folklore uit de Balkan. Dit wordt beslist een mooi feestje!

 
Houdt onze website en de Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws en het Sjwaampop 2017 tijdschema!

";