Programma 2019

Vol trots maken we het complete programma bekend voor de 37e editie van het gratis festival Sjwaampop!
Tijdens het tweedaagse festival op 17 en 18 augustus in Swalmen staan Navarone, Wulf, Janse Bagge Bend, Puinhoop Kollektiv, Johan Gielen, Son Mieux, Wild Romance, The Boy Next Door, The Firm, Chalkdust en TREN. op het podium.

De Nijmeegse heren van rockband Navarone schuwen niets met hun soms extreem luide en soms heel intieme geluid. Altijd authentiek en vol overgave spelen zij rock van kaliber. Tijdens The Voice of Holland 2019 wist de band de 2e plek te behalen en dat heeft ze behoorlijk wat bekendheid opgeleverd. We zijn er daarom extra trots op de band tijdens Sjwaampop te zien.

Met de Limburgse Dialectpop van Janse Bagge Bend wordt er absoluut weer een feest gebouwd. Deze oude bekende staat tijdens zijn 40-jarig jubileum met de complete band te schitteren als afsluiter van Sjwaampop.

Met WULF maakt Sjwaampop een van zijn headliners bekend!
Hits als ‘All Things Under The Sun’, ‘Switching Gears’ en ‘Mind Made Up’ zijn zeker geen onbekenden. Dé zomerhit ‘Summer On You’ met Sam Feldt en Lucas & Steve kun je ook niet gemist hebben. WULF zorgt voor echte meezingers dus dat belooft wat.

Wild Romance is zeker nog bekend van zijn periode als begeleidingsband van Herman Brood. Het was seks, drugs en rock ‘n roll als de band op het podium stond en dat zijn de rocksterren zeker niet verleerd! Met een nieuw album op zak en oude bekende hits als ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’ is Wild Romance er helemaal klaar voor!

Ook op zaterdag wordt er gezorgd voor een echte headliner.
Johan Gielen wordt gezien als dé pionier en een legende in de wereldwijde trance-scene. Hij is een grondlegger van het trance geluid en kan als geen ander een set met de echte trance klassiekers brengen.

De mannen van The Firm nemen je vol energie mee langs keiharde hiphop, dansbare house en knetterende trap. Ze zorgen ervoor dat jij de Sjwaampop markt als dansvloer gaat gebruiken en helemaal los gaat tijdens hun set.

Het Roermondse Chalkdust is in 2014 opgericht en schrijft zijn eigen werk, variërend van stevige poprock tot symfonische rock en ballads. De herkenbare sound doet menig luisteraar terugdenken aan de jaren ‘80.

Puinhoop Kollektiv gaat met zijn Final Weekend Tour het Swalmer publiek nog eens helemaal losmaken. Bij de 3-mans formatie is het altijd weekend en gaat de feestmachine op volle toeren. Bekende kroegknallers in een nieuw jasje worden afgewisseld met hun eigen beukers en dat brengt een show vol verrassingen met zich mee.

De muziek van Son Mieux wordt door frontman Camiel Meiresonne, bekend als toetsenist van Soul Sister Dance Revolution en zanger van All Missing Pieces, bestempeld als ‘folk met een elektronische onderlaag’. Het is daardoor heerlijk dansbare muziek vol met emotie die sneller dan je zelf door hebt op de repeat modus gaat.

De Tilburgse DJ Lex van Berkel, beter bekend als The Boy Next Door ken je van de lekkere zomersong ‘Whenever’ in samenwerking met Kris Kross Amsterdam en popsensatie Conor Maynard en ‘La Colegiala’, een samenwerking met Jody Bernal, heeft The Boy Next Door zeker door jouw radio speakers geknald afgelopen zomer. Bereid je voor op een heerlijke zomerse beat als The Boy Next Door het podium van Sjwaampop betreedt.

Niet te moeilijk, gewoon dansen is waar TREN. voor gaat. Deze Roermondse DJ zorgt voor echte meezingers en dansbare nummers waar je de heupen bij losgooit en de handjes bij in de lucht doet.

Timetable

Zaterdag 17 augustus

TREN. 18:00 – 20:00 uur
The Firm 20:00 – 21:00 uur
The Boy Next Door 21:00 – 22:00 uur
Johan Gielen 22:00 – 23:30 uur
Puinhoop Kollektiv End Show XL 23:30 – 00:30 uur

 

Zondag 18 augustus

Chalkdust 14:30 – 15:15 uur
Navarone 15:45 – 16:40 uur
Son Mieux 17:15 – 18:10 uur
Wild Romance 18:45 – 19:40 uur
Wulf 20:20 – 21:20 uur
Janse Bagge Bend 22:00 – 23:00 uur